5 Do’s en don’ts op een date

Eindelijk is het dan zover, je hebt een eerste date met een leuk persoon die je wellicht online hebt leren kennen. Eigenlijk date je nooit en heb je dus weinig ervaring met daten. Je vraagt je af: “Wat doe ik aan? Waar is de date? Wat als het niet klikt tussen ons?” Allemaal vragen waar je mee zou kunnen worstelen en daarom willen wij je graag een paar tips geven over wat je nu wel moet doen op een date en wat je beter niet kunt doen om jouw date echt te laten slagen, doe er je voordeel mee!

 

Do’s

1. Trek iets aan waar je je prettig in voelt, dan voel je je al meer op je gemak. Sexy kleding en schoenen zijn mooi, maar het kan ook net de verkeerde signalen uitzenden. Zorg er wel voor dat je er verzorgd uit ziet.

2. Blijf realistisch. Het is best goed om enthousiast te zijn voor een eerste date met iemand, maar blijf wel realistisch. Als je hele hoge verwachtingen hebt, loopt het misschien uit op een teleurstelling.

3. Blijf positief. Zelfs als je je eerste date tot in de puntjes organiseert kan er iets mis gaan. Probeer hier dan samen om te lachen. Humor werkt enorm aanstekelijk en is voor een ander vaak aantrekkelijk.

4. Sta open voor leuke ideeën. Voor een eerste date wordt er meestal gekozen voor een drankje en eventueel een etentje. Maar dat wil niet zeggen dat dit de enige manier is om iemand te leren kennen.

5. Geïnteresseerd zijn in wat de ander zegt. Kijk de ander aan als hij of zij praat, stel vragen over wat de ander zegt en vertel ook wat over jezelf.

 

Don’ts

1. Afspreken op een plek met veel lawaai. Het is wel zo prettig als je elkaar kunt verstaan, dus probeer een drukke club of café te vermijden. als het echt klikt, kunnen jullie altijd nog samen op stap.

2. Therapeut spelen. Vragen stellen tijdens een gesprek laat zien dat je naar de ander luistert. Zorg er alleen wel voor dat je vragen niet té persoonlijk of ongepast zijn.

3. Praten over je ex dat is not done. Het kan zelfs lijken alsof je je ex nog niet kan loslaten. Niet doen.

4. Teveel drinken op je date. Met een of twee glaasjes wijn is natuurlijk niets mis, maar daar zou je het ook bij moeten laten. Niets is zo’n afknapper als iemand die dronken is en niet meer weet wat hij of zij doet.

5. De date vervolgen terwijl je al voelt dat het niet echt klikt. Beter kun je er dan een eind aan maken en op zoek gaan naar een nieuwe date, wat misschien wel leidt tot de ware!